17 januari 2011

Wat lag er op Josiah's bord vandaag


Voor diegenen die zich afvroegen wat ons manneke van 1 jaar zoal eet.
Hier een fotootje van Josiah's menu van vandaag. 


Jammer genoeg heeft Josiah geen zin in al die lekkere smoothies en papjes dat mama kan maken en wilt hij alles uit zijn vuistje eten. Hij heeft alles liever primitiever ;-) Zo plukt hij graag zelf zijn aardbei in de tuin. Toen hij gisteren bij vrienden de rijpe tomaten zag hangen ging hij er zelf een rijpe plukken en opsmullen. De meloen had ik wel gemixt en in een bekertje gedaan (15Oml) Voor de rest was alles in stukjes gesneden.
De dadelsnoepjes heeft hij vorige week ontdekt en daar is hij echt verzot op.
Hij at ook nog 3 Chlorella tabletjes.
Hij kreeg ook nog 3x borstvoeding en 1x een flesje amandelmelk (100ml).  Normaal gezien krijgt hij vier maal per dag borstvoeding maar ik ga stilaan proberen 1 voeding te vervangen door amandelmelk. Hij dronk ook nog 150 ml water en 100ml kokoswater uit een verse (witte) kokosnoot. Hij dronk wat meer dan anders maar het was hier vandaag wel 30 graden.

1 opmerking:

  1. Karolien De Potter17 januari 2011 om 21:48

    Hoi hoi Iemke,

    eerst en vooral proficiat met jouw blogspot, vind ik echt een leuk idee en om de één of d'ander reden, doet het me altijd aan een beetje vakantie denken!

    En jammie, wat zag dit fruitbordje er lekker uit! Noor is ook niet de peuter die papjes eet, veel liever uit het vuistje, fruitpap heeft ze nooit gewild, wel alles in stukjes gesneden, ze had zelfs nog geen tandjes!
    Deze zomer moesten we haar in onze moestuin echt in d'oog houden: de kerstomaatjes en aardbeien moesten er altijd aan geloven en zelfs aan de broccoli stond ze te knabbelen :-) En bij oma had ze verse vijgen ontdekt, kilo's zou ze ervan gegeten hebben! Maar wel leuk dat ze zo goed fruit en groenten eten.

    Noor is nu 2,5 jaar en drinkt ook nog altijd véél melk (+- 500 ml in 2 voedingen), wel geen mama's melkje maar dikke duim dat je dat nog altijd geeft! En hier bij ons mis ik wel die 'verse' groenten en fruit. Gelukkig hebben wij hier een tuin met véél lekkers, maarja, in de winter niet hé :-s.

    Groetjes en doe zo voort!
    Karolien

    BeantwoordenVerwijderen