06 februari 2011

Zo van die warme zomerdagen...

Wow dit weekend was het echt superwarm. Ik hou wel van de zon maar 34 is nu net ietsje teveel. Maar gelukkig is de rivier niet te ver van hier en konden we daar wat afkoelen.
Deze middag was het zo warm dat we als middageten besloten een ijsje te maken. Gezien ons ijsje 'guilt-free' is, kan je het gerust als maaltijd eten. (maar dat is wel eerder een uitzondering)

Ik maakte een bananenijsje met aarbeisaus. Dit is een klassieker en maak ik iedere zomer. Normaal maak ik de aarbeiensaus (aarbeien+honing) in de bekermixer en dan de bananenijs in onze champion juicer. Maar vandaag duwde ik er de aarbeien eerst door en mixte er dan een beetje agave onder om het wat te zoeten. Daarna duwde ik de bevroren bananen door. Gezien het nog een beetje rood zag van de aarbeien had de bananenijs een lichtroos kleurtje. Zalig verfrissend!
Ik maakte deze week ook mijn #2 favoriete groentensapje.
Pers 3 wortels, 2 appels en 1 rode biet. Alleen voor de mooie kleur zou je het al willen drinken. Meer ideetjes om lekkere groentensapjes te maken vind je in de receptenbundels van de Groene Dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten