15 februari 2011

Spinazie slaatje/wortelpudding

Vandaag maakte ik een heerlijk spinazieslaatje waarvan Moeke me het receptje doormailde.
4 koppen verse baby spinazie

1 kop geweekte en gepelde  amandelen (ong; ¾ kop droog)

1 kop  in blokjes versneden sinaasappel  of 1 kop clemetijn partjes

1 geraspte wortel.


Hak de amandelnoten in de blender of de keukenrobot.
 Meng alle ingredïenten  samen.

Serveer met honing-citroendressing. 1/4k citroensap en 1/4k kop honing.



Ik maakte deze week ook nog een receptje uit het boek 'the Sunfood Cuisine" van Frederic Patenaude.
Wortelpudding
4 koppen geraspte wortel
1 1/2 kop geweekte rozijnen
1 1/2 kop geweekte cashewnoten** of het vruchtvlees van verse jonge (witte) kokosnoot
1/2 kop weekwater van de rozijnen**
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille extract of poeder

Meng de geraspte wortel en de geweekte rozijnen in een kom. Mix de overige ingredienten in de bekermixer. Meng de saus onder de wortels en rozijnen.
**Zet de rozijnen en cashewnoten de avond voordien te week. Hou het weekwater van de rozijnen voor de saus.




 Josiah op zoek naar verse aardbeien.
Josiah's vriendje Zac kwam vandaag spelen! 't gaan 2 deugenietjes worden hoor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten