Dag allemaal!
Op één van de vorige trefdagen (etentjes) van de Groene Dag stonden notenkaasjes op het menu. Ik vond dat die er heerlijk uitzagen en vroeg de chef kok om dit gedurende ons verblijf in Belgie eens voor ons klaar te maken. En het proefde zelf nog beter dan het eruit zag.
Josiah stak graag een handje toe en wou ook wel een mini kaasje.
Hier volgt het receptje (met dank aan moeke)
Notenkaasjes
1 kop geweekte cashewnoten
1 kop geweekte macadamianoten
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels tamari
gedroogde tuin en Italiaanse kruiden
Tussen de twee laagjes wat fijngesneden geweekte tomaatjes.
Week de noten gedurende 12 uur in zuiver water.
Knip de gedroogde tomaatjes in stukjes en laat weken in zuiver water.
Spoel de noten en laat uitweken, evenals de tomaatjes
Doe de noten samen met de overige ingrediënten, behalve de geweekte tomaatjes, in de keukenrobot, voorzien van het S-vormige hakmes en maal fijn.
Neem de garneerring en duw er wat van deze notenkaas in, tot een laagje van 1 1/2 cm. Leg er wat fijngesneden geweekte tomaatjes op en opnieuw een laagje notenkaas.
Werk af met wat fijngesneden gedroogde tomaatjes, wat kruidenstrooisel en een olijf.
Hier ook nog een paar fototjes van onze vakantie in België.
vakantie België
17 oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dat ziet er super lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenNiet echt iets voor in de bakkerij maart wél voor mij !!
Wat is Tamari ??
Groetjes uit het koude belgenlandje
Inge
Bedankt! Tamari is een soort sojasaus uit Japan. (zoals bij sushi) Maar je kan het ook vervangen door een kleinere hoeveelheid zeezout.
BeantwoordenVerwijderen