22 september 2011

Terug van weggeweest

Dag allemaal
Deze winter zijn we 5 weken kunnen ontsnappen aan de NZ winter om van de Belgische 'zon' te kunnen genieten. We hebben er heel erg van genoten om iedereen terug te zien en om wat tot rust te komen op herbomont. Had grootse plannen om de blog wat te bereiken, maar ja ....
Josiah had het ook heel erg naar zijn zin en genoot van al de extra aandacht, het zomerfruit, de trampoline, zandbak, de koetjes en paarden,...
Meer hierover in een volgend langer bericht. Dit is maar een kort bericht want de vermoeidheid speelt te parten. Josiah was er de laatste ochtenden alweer als de kippen tussen 4-5.30. (vermoedelijk zijn er weer een paar tandjes op komst)
Hier is een receptje dat ik in Belgie uitprobeerde

Aardbeienconfituur

2 koppen bevroren aardbeien
1 kop gedroogde ananas

Leg de gedroogde ananas in een diepe kom.
Leg er de bevroren aardbeien bovenop.
Laat zo de aardbeien ontdooien (op kamertemperatuur).
Het duurt wel enkele uren.
Als de aardbeien al een beetje ontdooit zijn kan je er ook eens in roeren zodat de ananasstukjes kunnen weken.
Mix alles samen in een blender of keukenrobot wanneer de aardbeien voldoende ontdooit zijn. Doe deze confituur in een goed afsluitbaar bokaaltje. Zet onmiddelijk in de koelkast en op die manier bewaardt het 1-2 weken. (maar bij ons heeft het maar 1x op de tafel gestaan ; ) Ook een leuk geschenkideetje! Probeer ook eens met andere bevroren bessen.


PS ik heb nog een paar receptjes die ik er de komende weken zal opzetten dus kom af en toe eens kijken. En laat ook eens een berichtje achter, dan weet ik dat het gelezen wordt.